2020 Pantone színe: 19-4052 Classic Blue

 

 

A decembert nem csak az ünnepi időszak, és az év lezárása miatt izgalmas, hanem azért is, mert a Pantone ebben a hónapban hirdeti ki a következő év színét. 2020 év színe a klasszikus kék azaz : 19-4052 Classis Blue.

A kék színhez többek között stabilitást, tartósságot, megbízhatóságot, és nyugalmat társítunk. A Pantone Színintézet is az időtlenséget és állandóságot szeretné közvetíteni felénk az újévi szín választásával. Az Egyesült Államokban , New Jersey-ben  fellelhető vállalat nem véletlenül merészel ilyen stílusdiktáló lépést tenni minden évben, ugyanis az általuk megalkotott színskála megkerülhetetlenné vált, a z építészeti, lakberendezési trendekben, de a következő hónapok divatstílusait is erősen meghatározza.

Leatrice Eiseman, a Pantone ügyvezető igazgatója így fogalmazott: „Megnyugtat, magabiztosságot és kapcsolatot teremt. Míg az idei szín életvidám volt, addig a kék békét és nyugalmat ad az emberi szellem számára. A hatalmas és végtelen esti égboltra emlékeztet, és arra ösztönöz minket, hogy a nyilvánvaló mögé nézzünk”.

A 2020-as színválasztás a kék eget is szimbolizálja, amelyet a divat fenntarthatóság körüli diskurzusában úgy is fordíthatunk, hogy itt az idő, hogy a Föld számíthasson ránk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összes bejegyzés

Minden jog fenntartva: Noa Bútordesign Kft, Miskolc

 Az oldalt készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu

Adatvédelmi nyilatkozat