Konyha tervezési trendek 2020

 

 

Szerencsére a családok életében egyre fontosabbá válik az együtt eltöltött minőségi idő, melyhez a trendek is igazodnak, így egy modern élettérben sütés-főzés során sem kényszerül a család arra, hogy egymástól elkülönülve töltsön el némi időt. Ahogy már az elmúlt években is megfigyelhettük a modern lakástulajdonosok és családok életvitele a konyhát az otthonok középpontjába helyezi. Az egybenyitott nappali életterek igénylik, hogy a konyha a maga szépségével és rendezettségével kövesse a nappali és étkező hangulatát, tökéletes harmóniát alkotva.

A tervezők egyre gyakrabban alkalmaznak mobil, multifunkcionális, könnyed elemeket, így a konyhabútorok nem nyomják el a teret. Egyre több mindent rejthetünk ajtók mögé, ránézésre meg sem mondanánk, mennyi minden lakozik egy-egy bútorajtó mögött.

 

 

Anyagválasztáskor az esztétika, stílus és design mellett kiemelt figyelmet kell szentelni a minőségnek és tartósságnak is. Gondoljunk csak bele, mennyi fizikai hatásnak teszünk ki például egy konyhai munkapultot, kezdve a zöldségek vágásától, a hússzeletelésen át a forró lábosokig és tepsikig. Már az elmúlt években is megfigyelhettük, a természetes anyagok használatát, melyek népszerűsége továbbra is növekvő tendenciát mutat.

 

 

 

A festett frontok kiváló minőségének köszönhetően a trendi színek használata is egyre nagyobb teret hódít a konyhák világában. Az előttünk álló szezonban a pasztellszínek, földes árnyalatok kerülnek előtérbe. De a bátrabban egy-egy mély tónust is bevállalhatnak. A fém frontokkal készülő modellek, szintén egyre nagyobb figyelmet kapnak az elkövetkezendőkben.

Összes bejegyzés

Minden jog fenntartva: Noa Bútordesign Kft, Miskolc

 Az oldalt készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu

Adatvédelmi nyilatkozat